İSTANBUL / ESENYURT - Fikriye-Nüzhet Bilgincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılında 13/11/2008 tarihinde eğitime başlamıştır. Okulumuz İstanbul Valiliği-Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinden D.Ali AVCI(Mimar), Muammer KAZAZ(Mak.Müh.) ve Serkan ALPARSLAN(Elk.Tekn.)’ dan oluşan teslim alma komisyonu tarafından vali adına vali yardımcısı Hikmet DİNÇ tarafından 10/10/2008 tarihinde teslim alınmıştır. Hayırsever Pressan Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Bülent BİLGİNCAN tarafından hibe edilmiştir.

Okulumuzda;

Makine ve GıdaTeknolojileri olmak üzere 2 alan açılmıştır.

Makine Teknolojisi alanında; Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı ve Endüstriyel Kalıp dalları,

Gıda Teknolojisi Alanında; Kalite Kontrol Dalı açılmıştır.

Okulumuz Anadolu Teknik Programı Gıda Teknolojileri Alanı Merkezi Sınavla Öğrenci almaktadır.

OKULUMUZA ADINI VEREN FİKRİYE VE NÜZHET BİLGİNCAN AİLESİ KİMDİR?

28-12-2023

NÜZHET BİLGİNCAN – 1936 – 1998

Devlet memuru babanın ve terzi olan annenin oğlu olarak 1936 yılında Adana’da dünyaya

gelmiştir. İlköğretim sürecini aynı şehirde tamamlamıştır. Onaltı yaşında özel sebeplerden

dolayı ceketsiz olarak bindiği trenle İstanbul’a gelmiştir. 1966 yılında kalıpçılık mesleği üzerine

küçük bir atölye kurmuştur.

Nüzhet Usta, teknoloji üreten bir şirketin tohumlarını yıllar evvel çok zor şartlar altında atmayı başarmış, her zaman konu geldiğinde “keşke biraz daha okuma olanağım olsa idi” diye dertlenerek hayatı boyunca birkaç üniversite bitirmiş bir merhumdur.

Yayın: 28.12.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 14:35 - Görüntülenme: 122